"Promotion of the ECVET system in acquiringin skills and abilities in the field of electromechanical and automation." Acronym: "EURO-COMP." Participants : 12 Trainees (IVT) + 1 Accompanying teacher. Mobility period: 05.05 -18.05.2014. Beneficiary institution: Vocational College “Costin D. Nenitescu” Pitesti , Romania. Host institutions: Siemens AG and Berufskolleg Uerdingen , Germany
marți, 3 decembrie 2013
Rezumatul proiectului
Proiectul este sustinut de un parteneriat puternic si stabil, formtat din: Colegiul Tehnic "Costin D. Nenitescu" Pitesti, in calitate de aplicant si institutie de trimitere; firma Siemens si scoala partenera de profil Berufskolleg Uerdingen din orasul Krefeld, Germania in calitate de institutii gazda.
Participantii vor fi 12 elevi din clasa a XI a, domeniul tehnic, calificarea tehnician in automatizari si tehnician electromecanic, nivelul 3 de la Colegiul Tehnic "Costin D. Nenitescu" Pitesti.
Nevoia de formare a participantilor, identificata prin analiza SWOT, consta in dezvoltarea dimensiunii europene a competentelor lor profesionale, prin dobandirea de abilitati si competente in conditii reale si intr-un mediu international de munca si viata.
Proiectul va incuraja aplicarea transferului rezultatelor invatarii intre cele doua scoli din Romania si Germania, prin utilizarea elementelor ECVET: Memorandum of Understanding, Learning Agreement, Acordul de formare si Europass mobility.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
1. dezvoltarea competentelor profesionale ale participantilor pentru calificarile tehnician in automatizari si tehnician electromecanic, prin mobilitate in sistem ECVET;
2. dezvoltarea competentelor de comunicare in limba engleza, a competentelor sociale si interculturale ale participantilor, intr-un mediu international;
3. intarirea relatiilor de cooperare dintre scoala si institutiile partenere europene de formare profesionala, prin promovarea sistemului ECVET;
Obiectivele specifice se vor realiza prin activitatile de formare profesionala si de pregatire culturala la care participantii vor lua parte in timpul plasamentului, alternativ, cate o saptamana in firma Siemens si in scoala partenera de profil Berufskolleg Uerdingen din Germania.In ambele institutii de formare, participantii vor dispune de dotari moderne in domeniu, de formatori competenti si de tot ce este necesar pentru realizarea integrala a obiectivelor proiectului.
Continutul programului de formare, metodele de evaluare, certificare, validare si recunoastere a rezultatelor invatarii au fost stabilite prin negociere cu institutiile partenere si vor fi detaliate in documentele ECVET- Memorandum of Understanding, Learning Agreement, Training Agreement si Europass Training.
Prin implementarea proiectului se vor obtine rezultate la toate nivelele partilor implicate - participant, institutii, parteneriat. Prin diseminarea rezultatelor, in special a celor de utilizare a elementelor ECVET, impactul va fi extins la nivel regional si national. Principalul rezultat al proiectului vor fi 12 participanti cu competente profesionale, lingvistice și sociale îmbunătățite. Alte rezultate se vor reflecta in cresterea numarului de de mobilitati IVT din scoala in calificarile mentionate; cresterea sanselor de integrare a participantilor pe piata europena a muncii prin posibilitatea unei reconversii profesionale flexibile catre meserii inrudite.
Proiectul va contribui la promovarea sistemului ECVET in Romania si la cresterea vizibilitatii programului LdV in regiune , cu efect implicarea unui numar mai mare de institutii in acest tip de proiecte. Va creste prestigiul scolii si atractivitatea invatamantului profesional si tehnic in comunitate.
La nivel sectorial, proiectul va contribui la dezvoltarea de auxiliare curriculare specifice domeniului electronica si automatizari care pot fi utilizate de alte institutii interesate.
Dupa evaluarea finala fiecare participant va primi un certificat Europass mobility iar validarea și recunoasterea rezultatelor obtinute de participanti in timpul perioadei de formare se va realiza ulterior mobilitatii, in scoala de trimitere, pe baza documentelor ECVET agreate cu partenerii germani si in conformormitate cu OMECT nr.4931/29.07.2008.
Mobilitatatea avea o durata de 2 saptamani si se va derula in perioada 05.05-18.05.2014. Proiectul va dura 12 luni, de la data semnarii contractului si pana in data de 17.09.2014.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu